Březen si připravil jen teplotní výkyvy, počasí jako na houpačce: oteplení, možná i mráz, pak budeme moci obléknout trička a za pár dní se vrátí nemastný neslaný chlad následovaný teplými dny. A úplný konec měsíce nám zase předvede, jak rychle zalezeme za kamna. V průběhu posledních záchvěvů zimy, kdy nebude vždy zcela jasné, zda je lepší být venku, nebo uvnitř, můžeme prozkoumávat účinky terapeutických olejů.
Máme jich na výběr již pěknou řádku: Sacha Inchi, Nigella Sativa, Himalayan Apricot, Sea Berry a poslední novinku Cranberry. Každý olej je svým způsobem poklad. Sacha Inchi je bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin, klíčem ke správnému metabolismu a všem biochemickým procesům. Nigella Sativu – černuchu setou – doporučovali už ve starém Egyptě k doplňování sil, Himalayan Apricot zklidní a uvolní naši duši. A rakytník (Sea Berry) najdeme ve všech starých i dnešních herbářích. Brusinka Cranberry v nejistých březnových teplotách může opravdu pomoci při prochladnutí svými protizánětlivými účinky, hlavně na močové cesty, a díky podpoře imunity. To se dá říct i o čaji Chanca Piedra, který působí jako diuretikum, zlepšuje trávení. Na jaře nás občas zradí hlas, proto bychom si měli včas zabezpečit Protektin na potírání krku.