Acai výrazně podporuje bezprostřední aktivitu, Annona dlouhodobou imunitu.
Acai je považována za jednu z nejzdravějších potravin na naší planetě. Má význam jako výživový a detoxikační prvek podporující funkce zraku, mozku a krvetvorby, díky obsahu antioxidantů zlepšuje metabolismus a pomáhá v boji za ideální postavu. Je významným produktem všude, kde máme co dělat s nedostatečností (únava, jakákoli znehybnění – mrtvice, úrazy…, roztroušená skleróza, nedostatečnost srdce – ischemická choroba srdeční, únavový syndrom, syndrom vyhoření, ženská sterilita, alergie, autoimunní onemocnění, choroby krve, mozku, psychické obtíže, některé problémy plic…). Pro nás je mimořádně důležité, že důrazně doplňuje aktivní energii, dává člověku pocit sil a co je nejdůležitější – umožňuje jejich okamžité využití. Po acai bychom měli sáhnout vždy, když musíme a už nemůžeme.
ANNONA
Annona muricata (jiným názvem graviola) dokáže posilovat obranné funkce organismu, napomáhat jeho správné činnosti, zmírňovat následky špatné skladby stravy a nezdravého životního prostředí a přispívat k udržení psychické rovnováhy. Pro indiány byla nesmírně důležitá jako zdroj tlumící příznaky mnoha chorob, znali její účinky imunostimulační, tonizující, uklidňující, působení proti bolesti, křečím, epilepsii a problémům vyvolaným diabetem. Podle dlouhodobých zkušeností annona snižuje krevní tlak, vyrovnává zrychlený tep, podporuje potírání plísní, virů (HIV, Herpes simplex) a bakterií. Pro nás není od věci, že se výrazně podílí na zpomalení stárnutí buněk organismu a zvyšuje jejich vitalitu. A zajímat nás může i použití proti malárii a horečkám, pokud se vypravíme na exotickou dovolenou do nebezpečných krajin. V poslední době se hojně zmiňují její zásadní podpůrné účinky při léčbě nádorových onemocnění. Zajímavostí je, že se dosud nepodařilo laboratorně vytvořit identické složky, které obsahuje. Příroda je tedy v tomto případě nezastupitelná.